Wie zijn wij?

De werkplaats in Drenthe

De Kachelman maakt in onze eigen werkplaats te Hoogeveen handgemaakte unieke Hollandse tuinkachels van topkwaliteit. We beschikken over alle benodigde gereedschappen en mallen om mooie tuinkachels te maken. Door de ambachtelijke manier van produceren is er geen kachel exact gelijk. Het blijft echt ‘handmade in Holland’ en dat is iets wat onze klanten positief waarderen. Ons doel is ook niet om een grote fabriek van tuinkachels te runnen maar om kleinschalig en met plezier duurzame producten te maken.  

Onze tuinkachels

Het grote verschil tussen een tuinkachel en een tuinhaard is de aanwezigheid van een afsluitbare deur. Onze deuren zijn voorzien van een hittebestendige ruit, waardoor u altijd blijft genieten van het vlammenspel. Door te zorgen voor voldoende zuurstoftoevoer in combinatie met een smoorklep is deze buitenkachel erg goed te regelen en heeft ten opzichte van een tuinhaard (zonder deurtje) een zeer hoog rendement c.q. een lager houtverbruik. Onze terraskachels zijn tevens te gebruiken als BBQ, grill en als pizza oven. Ook kunt u er heerlijk broodjes in afbakken of marshmellows in maken. Onze kachels hebben meestal een demontabele pijp en kunnen in een gewone auto worden vervoerd. We leveren pijpsystemen zodat u uw kachel onder een afdak of zelfs in een schuur kunt plaatsen.

Kwaliteit

De levensduur van onze tuinkachels is hoog: we gebruiken een wanddikte van tenminste 3 mm staal. Na de fabricage worden de tuinkachels gestraald. Daarna worden er van 2 soorten hittebestendige coating in 3 lagen aangebracht. We hebben inmiddels meerdere klanten die al rond de 10 jaar stoken met hun Brander. Behoudens roestvorming zijn er geen kwaliteitsproblemen bekend. Er sneuvelt wel eens een ruitje en we hebben één keer een smoorklep vervangen. We zijn lid van de Koninklijke Metaalunie en hanteren haar leveringsvoorwaarden en bieden haar garantie.

Dealernetwerk

We werken niet met een dealernetwerk. We begrijpen dat dit best lastig is als u onze kachels even van dichtbij wil bekijken. We hebben veel modellen tuinkachels staan en een voorraad van gemiddeld 25-50 kachels. Graag houden we het contact met onze klanten en we willen graag persoonlijk advies geven.

Transport en bestellen

Onze klanten komen uit heel Nederland en zelfs Duitsland en België bij ons in de werkplaats om hun tuinkachel uit te zoeken en op te halen. We verzenden natuurlijk ook. Inmiddels versturen we zelfs naar het buitenland. Zo staan er al branders in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Zweden.

Social media

Facebook gebruiken we als medium om regelmatig foto’s en artikelen over onze tuinkachels te plaatsen. Like ons ook op facebook en doe mee aan de acties op https://www.facebook.com/DeKachelman.
Pinterest is voor ons het platform om fotomateriaal van ons en onze klanten te delen. U vindt ons onder de naam De Kachelman.

Dealerschappen

De Hoeken is onze leverancier voor onderandere kachelpijpen.
The Windmill voorziet ons van mooie Dutchoven pannen en andere gietijzeren producten.
Barbecook levert ons toebehoren voor de BBQ.
Weber voorziet ons van BBQ-roosters, altijd een goede kwaliteit.

Vragen?.

Mocht u vragen hebben dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen, mailen of de contactpagina invullen. Wij adviseren u graag omtrent uw tuinhaard of tuinkachel.

direct bellen   

Copyright © 2018-present Tjaarda Techniek Consult, All rights reserved.